ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ L’ HERMITAGE

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ L’ HERMITAGE

 

 

Είναι σημαντικό να νιώθει κάποιος πως στο μονοπάτι που έχει επιλέξει να βαδίσει, τελικά όχι μόνο δεν είναι μόνος, αλλά έχει και μεγάλη... παρέα.

Το μονοπάτι, λοιπόν, των Μαριανών Εκπαιδευτικών οδήγησε τους Γενικούς Διευθυντές και τους Υπευθύνους Ποιμαντικής των δύο Λεοντείων, τους Διευθυντές των Δημοτικών του Λεοντείου Νέας Σμύρνης «Χρυσόστομος Σμύρνης» και του Λεοντείου Πατησίων καθώς και τον Διευθυντή του νέου κοινωνικού έργου στις Αχαρνές, στις 5  Φεβρουαρίου 2013 στη Notre Dame de l'Hermitage. Αδελφοί και Λαϊκοί, υπεύθυνοι των έργων όλων των χωρών της Επαρχίας, συναντηθήκαμε εδώ στο χιονισμένο τοπίο του Hermitage, για να μοιραστούμε ιδέες, εμπειρίες και προβληματισμούς.

Χωρισμένοι σε ομάδες, την πρώτη μέρα συζητήσαμε για την Ποιμαντική των Κλήσεων, για τη διαδικασία δηλαδή εκείνη που κάνει τον καθένα μας να συνειδητοποιεί την κλήση του από το Θεό για προσφορά στους άλλους. Αυτό αποτελεί και το θέμα του νέου κοινού πλαισίου για την Ποιμαντική των κλήσεων. Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε το θέμα της Προστασίας των Ανηλίκων, κοινό για όλη τη Μαριανή Αδελφότητα, μελετώντας διαφορετικές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Τη δεύτερη μέρα αναφερθήκαμε στο Φόρουμ με θέμα την Κοινωνία Αδελφών και Λαϊκών και στις Ομάδες Μαριανών σε κάθε χώρα της Επαρχίας. Το απόγευμα μάς απασχόλησε η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και ορίσαμε τα κριτήρια που εξασφαλίζουν την πνευματική ανάπτυξη του Μαριανού Εκπαιδευτικού με στόχο τη ζωτικότητα του Μαριανού Χαρίσματος. Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με εργασία, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπευθύνων κάθε χώρας, πάνω στο κοινό πλαίσιο της Επαρχίας σχετικά με την αρχική Μαριανή Επιμόρφωση και την Αφοσίωσή μας στα παιδιά και τους νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πέρα από τις προγραμματισμένες αυτές εργασίες, όμως, είχαμε όλοι χρόνο για περισυλλογή, ηρεμία και προσευχή. Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, αποχαιρετώντας το Hermitage, νιώσαμε ότι "και ο Ιησούς πορεύτηκε μαζί μας".

 

Δέσποινα Τσαούση

Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίου

"Χρυσόστομος Σμύρνης"

ΛεοντείουΛυκείουΝέαςΣμύρνης

 

 

Search

Visitors Counter

696382
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
68
112
544
695116
2153
3827
696382

Your IP: 54.242.175.98
Server Time: 2018-01-16 14:55:29